DALGONA COFFEE DATANG LAGI

Semalam PM Abah umum PKP 2 minggu utk 6 negeri. Dia umum PKP 2 minggu je, tp kalau ikut pengalaman, nampak gaya mcm PKP 2 bulan ni. 😂Tengok komen kat FB, ramai kawan2 yg mengeluh dan risau dgn pegumuman ni.

Tapi gais, kita boleh pilih sama ada PKP kali ni kita nak buat yg terbaik atau sebaliknya.

Kita boleh pilih utk :-

Baca buku yg boleh ubah hidup kita drpd pulun layan Netflix-

Belajar skill baru utk bantu kita tambah pendapatan lepas PKP habis nnt.

- Cari ilmu baru utk bantu kita improve kehidupan kita lepas PKP nnt.

- Cuba keluar dari zon selesa utk buat benda yg kita tak pernah buat sebelum ni

- Bantu kawan2 dan family dgn kongsi ilmu2 pengurusan kewangan utk kurangkan komitmen bulanan dan buat simpanan lebih tiap2 bulan.

Senang cerita gais, baik atau buruk PKP kali ni, bergantung kat tangan kita je. Ni apa yg saya plan nak buat 2 minggu sepanjang PKP ni :

1. Belajar dan improve "sale skills" saya sbb saya mmg zero sales background

2. Cuba bantu 2 kawan selesaikan hutang2 jahat dan cari peluang utk tambah harta

3. Buat lebih byk networking dan berada dlm circle of friend yg share same vision saya

Saya harap PKP kalini buatkan kita semua lebih kuat dan bangkit utk lebih berjaya.Jom kita sama2 fight utk putuskan rantaian jangkitan covid19.

💪🏻💪🏻💪🏻layan sat ilmu free💪💪

Jom rejister belaka boh

https://cutt.ly/AjhTYtM

#KitaJagaKita

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Select your currency
MYR Malaysian ringgit